News

Non categorizzatoNews Archive

4.5 Форд обяви инвестиции за млрд. долара за електрически автомобили

“Форд” съобщи, че ще инвестира 4.5 млрд. долара за развитието на хибридни и електрически автомобили и възнамерява да продава 13 нови електрически модела до 2020 г.Това ще включва нов “Форд Фокус”, който ще се зарежда по-бързо и ще има по-голям пробег, обявиха от компанията, предаде Би Би Си.

“Форд” също възнамерява да влезе на пазара на таксиметровите услуги, който за момента е зает от фирми като Uber и Lyft.Пазарът е на стойност 5 трлн. долара, съобщиха от компанията.

Инициативите са част от усилията на главния изпълнителен директор Марк Фийлдс да се противопостави на фирми, предлагащи алтернативни форми на транспорт, както и да е се спазят изискванията на регулаторите, които искат да се намалят нивата на отделяния въглероден диоксид.

Фийлдс коментира, че компанията има за цел 40% от нейните автомобили да имат електрически версии до 2020 г,, в сравнение с 13% в момента.Новият “Фокус” ще се зарежда на 80% за 30 минути, около два часа по-бързо от сегашната версия. Автомобилът ще може да изминава около 140 км за разлика от сегашните 100.

Фирмата също така планира да въведе хибридни версии на “Мондео” и C-Max Energi през следващата година на китайския пазар.”Форд” в момента продава електрически и хибридни версии на “Фокус”, “Фюжън” и C-Max и Lincoln MKZ автомобили.

Компанията също така иска да развие търговската си мрежа за таксиметрови и коли под наем извън корпоративните си клиенти.”Това е пазар за 5 трлн. долара … и ние получаваме нула от това”, коментира Фийлдс.”Нашата визия е да бъдем доставчик на услуги за мобилност и транспорт, а не само да правим превозно средство, което би било използвано от някой друг. Гледаме на това като на бизнес, в който искаме да участваме”, каза Кен Уошингтън, вицепрезидент на изследователското подразделение на компанията.

Източник : www.ford.de

Arrow_Left-Blue Arrow_Left-White Arrow_Right-Blue Arrow_Right-White Arrow_Up-White Barrier_IconSVG Crane_IconSVG facebook_IconSVG HandsCarringBox_IconSVG LinkedIn_IconSVG Mail_IconSVG Plane_IconSVG RSS_IconSVG Ship_IconSVG Telephone_IconSVG Truck_IconSVG Tumblr_IconSVG Warehouse_IconSVG